Dikkat Atölyesi Yayınları TheDadLab STEM Deneyleriyle Eğlenceli Bilim
Dikkat Atölyesi Yayınları TheDadLab STEM Deneyleriyle Eğlenceli Bilim
Dikkat Atölyesi Yayınları TheDadLab STEM Deneyleriyle Eğlenceli Bilim
Dikkat Atölyesi Yayınları TheDadLab STEM Deneyleriyle Eğlenceli Bilim
Dikkat Atölyesi Yayınları TheDadLab STEM Deneyleriyle Eğlenceli Bilim

Dikkat Atölyesi Yayınları TheDadLab STEM Deneyleriyle Eğlenceli Bilim

Barkod : 9786059551847
Dikkat Atölyesi Yayınları TheDadLab STEM Deneyleriyle Eğlenceli Bilim


Bu eğlenceli aile etkinliği kitabıyla bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik dünyasına adım atın. 3 milyondan fazla hayranıyla TheDadLab, çocukların sıklıkla kullandığı ‘sıkıldım’ kelimesi üzerine, ailelerle birlikte yapılabilecek hızlı, eğlenceli ve kolay aktiviteleri bir araya getirerek onların sıkılmayacağı bir kaynak oluşturdu.

Sergei Urban en popüler deneylerini, çocuklarıyla birlikte yaparak herkesin kolaylıkla uygulayabileceği bir kitap haline getirdi. Sergei, her yerde rahatlıkla bulabileceğiniz malzemeleri kullanarak sadece çocuklar için değil aynı zamanda yetişkinler için de eğlenceli deneyler sunuyor.

TheDadLab, STEM içeren 40 farklı popüler deneyle, bilim ve sanat dünyasında merak edilen konuların ‘nasıl’ ve ‘niçin’ oluştuğunu kısaca açıklayan herkesin yararlanabileceği yardımcı bir kaynaktır.

BU KİTAP NASIL OLUŞTU?

Ben Sergei Urban, Max ve Alex isimli iki oğlum var. İki yıl ara ile aynı gün doğdular. Belki de bu yüzden birbirine benziyorlar ve hep aynı oyunu oynamak istiyorlar. Ben ne bir bilim insanıyım, ne de bir öğretmen. Sadece bir babayım. Alex, Max ve ben yaratıcı oyunları, deneyleri, yapılışı kolay el sanatlarını ve (TheDadLab’de yayınladığımız) eğitici oyunları çok seviyoruz.

TheDadLab’i evde yaptığımız yaratıcı projeleri bir çok aile ile paylaşmak ve onlara çocuklarıyla daha fazla kaliteli zaman geçirmeleri için ilham vermek, küçücük meraklı zihinlerinde bilgiyi isteme duygusunu geliştirmek adına kurdum. Bu fikir aklıma baba olduktan sonra geldi. Büyük bir amacım asla olmadı. Fakat dünyanın her yerinden insanlar paylaştığım aktiviteleri beğendiler ve şimdi TheDadLab’i mesleğim olarak yaptığım için, çevremden ve eşimden de destek alarak değerli çocuklarım ile çok fazla vakit geçirmeye devam ettiğim için çok şanslıyım. Dikkat Atölyesi Yayınları aracılığıyla kitabımız Türkiye'deki çocuklarla buluşacak ve bir çok eve girecek.

Ümit ediyorum ki, sizler de bu aktiviteleri denemek için istek duyacak, oynarken ve yeni sürprizleri onlar için keşfederken çocuklarınızın gözlerindeki heyecanı görecek ve birlikte mutlu anılar biriktireceksiniz.

Bu kitaptaki resimlerin tamamı iki oğlumla birlikte yaptığımız aktivitelerden oluşmakta. Kız çocuğum yok, fakat eğer sizin kız çocuğunuz var ise bu etkinliklerin sadece erkekler için oluduğunu düşünmeyin. Bütün bu aktiviteler ile kız ve erkek çocuklarının eğlenmesinin yanı sıra, onların içindeki bilim insanını, kültürlerini ve genel yeteneklerini ortaya çıkarmamıza ihtiyacımız var.

Bu aktivitelerin videolarını; www.thedadlab.com, Facebook, Instagram ve YouTube kanalı @theDadLab sayfalarında bulabilirsiniz. Herkese iyi eğlenceler. Lütfen çocuğunuzla yaptığınız aktiviteyi hastag (#TheDadLab) kullanarak paylaşmayı unutmayın. Haydi dürüst olalım! Ebeveynlerin asla boş vakitleri yoktur. Bu yüzden ben her zaman evde olan malzemeleri gerektiren projeleri bulmaya çalışıyorum ve tabi bana ve çocuklarıma eğlenceli gelecek projeleri arıyorum.

TheDadLab aktivitelerinin basit olması konusunda çabalıyorum. Böylece bu kitaptaki en iddialı deneyi yapmak için kimsenin özel bir yeteneğe ihtiyacı yok. Fakat gerçekten çocuğunuzun (kız ya da erkek, büyük ya da küçük farketmez) kendi yaratıcılığını ve yeteneğini ortaya koyacağına inanıyorum. Bunun yanında bu kitaptaki aktiviteleri yapmak için çocukların yetişkin gözetimine ihtiyacı olduğunu dikkate alın.

Çocuklarımla bazıları özel bazıları klasik yüzlerce proje yaptım ve bu kitapta en etkileyici sonucu veren en iyi 40 projemi paylaştım. Çocuklara (yaşı ne olursa olsun) bilimi ve sanatı tanıtmanın yanında (bu kitabın asıl amacı) TheDadLab aktivitelerinin ailelere ve çocuklara birlikte eğlenecekleri fırsatı sunmak. Size çocuklarınızla nasıl kaliteli zaman geçireceğiniz, anılarınızı nasıl çoğaltacağınız ve onunla nasıl bağ kuracağınız hakkında bilgi vermek istedim.

Bizim projelerimiz, size birlikte eğlenme fırsatı sunacak ve hakkında konuşabileceğiniz ilginç şeyleri paylaşma olanağı tanıyacak. Eğitici faydalarının yanında eğlenceli şeyler yapacaksınız ve hep birlikte öğreneceksiniz. Bu kitabı farklı kategorilere böldüm. Çünkü farklı zamanlarda farklı tarzda yapılacak aktiviteler var. Bazen vaktiniz kısa olabilir ve çabuk yapılabilecek bir şeylere ihtiyacınız vardır. Ya da belki birlikte mutfaktasınızdır ve eğlenceli bir şeyler yapmak istiyorsunuzdur (Kitabın arka kısmında mutfak dolabı indeksi mevcut, böylelikle her bir aktivite için ihtiyacınız olan şeyleri kolaylıkla görebilirsiniz).

Çoğu aile bu bilimsel aktiviteleri yapma konusunda çekimser davranırlar. Çünkü onlar herhangi bir fen bilgisine sahip olmadıklarını düşünürler. Sizin de bir bilginiz olmayabilir.

Öncelikle, bilimin en önemli tarafı cevapları bilmemek, hep soru sormaktır. Bu soru "Eğer bunu yaparsak, merak ediyorum neler olacaktır?”.

Bir aktiviteyi yaparken ne olduğunu tam olarak anlayamayabilirsiniz. Endişe etmeyin. Bilim insanları şimdiye kadar bazılarını anlamış değiller. Bu yüzden sorulara "bilmiyorum” yanıtını verebilirsiniz. Burada sizin için bazı açıklamalar ve çevrenizdeki dünya ile bağlantılı neleri göreceğiniz hakkında önerilerde bulundum. Bilimin ne kadar eğlenceli olduğunu keşfetmek sizin ne kadar dikkatli baktığınıza bağlıdır.
 
Yazar
Dikkat Atölyesi Yayınları
Sayfa sayısı
188
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
content_copy