Nobel Yayınları İlkokulda Yabancı Dil Öğretimi

Nobel Yayınları İlkokulda Yabancı Dil Öğretimi

İndirim Oranı : %10 İndirim
KDV Dahil : ₺308,00
İndirimli : ₺277,20
KDV Dahil : ₺277,20
Barkod : 9786050332476
Nobel Yayınları İlkokulda Yabancı Dil Öğretimi
Eğitimin her kademesinde yer alan yabancı dil dersleri, etkin bir şekilde işlenemediği ve öğrencilerin beklenen dil yeterliliklerini yeterince gösteremediği iddiası gerek akademik camiada gerekse kamuoyunda yıllardan beri tartışılagelmektedir.
Yabancı dil öğretiminde, etkin ders materyallerinin yanı sıra öğretmenlerin sağlam bir alan bilgisine de sahip olmaları önem arz etmektedir. Bu nedenle, yeterli bilgi ve beceriye sahip öğretmenlerin yetiştirilmesi, öğretmen adaylarının ve öğretmenlerin mesleki açıdan kendilerini geliştirmeleri gerekmektedir.
Bu farkındalıkla yola çıkılan ve özellikle ilköğretim 2, 3 ve 4. sınıflarda yabancı dilin etkin öğretilebilmesi amacıyla hazırlanan bu kitapta, çocuklara yabancı dil öğretimi çok boyutlu olarak ele alınmakta ve öğretim sürecinde aktif olarak yer alacak olan öğretmen adaylarına yardımcı olunması hedeflenmektedir.
Çocuklara yabancı dil öğretimi konusunda alanında uzman yirmi farklı yazar tarafından kaleme alınan on altı bölümlük bu çalışmada; çocukların öğrenme özellikleri, çocuklara yabancı dil öğretirken kullanılacak materyaller ve yöntemler, grup ile öğrenme, sınıf yönetimi ve öğrenci motivasyonu, ölçme ve değerlendirme gibi konuların yanı sıra çocuklara yabancı dil öğretiminde yaş ve seviyelerine uygun farklı becerilerin kazandırılması konularına değinilmiştir. Şarkı, drama, müzik, oyun ve teknoloji kullanımı ile kelime, dinleme, konuşma, sesletim gibi öğrenme alanlarının etkili ve eğlenceli bir şekilde geliştirilmesi konusunda birçok yardımcı bilgi ve etkinliğin bulunması, kitabın alana getirmiş olduğu yeniliklerdendir.
Bu anlamda kitabın, çocuklara yabancı dil öğretimi alanına katkı sunması ve ilköğretimde yabancı dil öğretiminde aktif rol alan veya alacak olan bütün öğretmenlerimize fayda sağlaması beklenmektedir.
Yazar
Nobel Yayıncılık
Sayfa sayısı
412
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
content_copy