Palme Hava Araçlarında Piston Prop Motorlar

Palme Hava Araçlarında Piston Prop Motorlar

Fiyat : ₺92,00
KDV Dahil : ₺92,00
Barkod : 9786053559733
Palme Hava Araçlarında Piston Prop Motorlar

Bu kitabın hazırlanmasındaki en büyük destek, bizleri sivil havacılık gereksinimleri için en iyi şekilde yetiştirmiş olan Anadolu Üniversitesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi olmuştur.

Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, o zamanki adı ile Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu, 1986 yılında Türk Hükümeti ve Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu’nun (ICAO) sağladığı imkanlar ile kurulmuştur. 1986 yılından beri sivil havacılık sektörüne havacılık personeli (Uçak Bakım Personeli, Hava Trafik Kontrolör, Pilot ve Hava Yolu İşletmecisi) sağlamak için
tüm imkanlarını kullanmış ve kullanmaya devam etmektedir.Dünya genelinde giderek artan hava aracı ilgi ve alakası, beraberinde hava aracı sayısında ciddi artışlara neden olmaktadır. Hava aracı sayısındaki artış kalifiye personel ihtiyacını da arttırmaktadır. Personel ihtiyacının en başında pilot ve uçak bakım personelini oluşturmaktadır. Dünyada faal olaran uçak sayılarına bakıldığında piston-prop uçaklarının sayıca fazla olduğu görülmektedir.Öncelikli olarak pilotaj ve uçak bakım teknisyeni eğitimlerinde değerlendirilebilecek bir kaynak olması amacıyla “Hava Araçlarında Kullanılan Piston-prop Motorlar” kitabı hazırlanmıştır. Bu kitap içinde anlatılan konular, günümüzde en yaygın olarak karşılaşılan sistem ve alt sistemler hedef alınarak belirlenmiştir. Bu sayede, lise ve üniversite düzeyinde eğitim veren kurum ya da kuruluşların temel bilgi ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenmiştir.Kitabın hazırlanmasında öncelikli olarak piston-prop motorları bizlere öğreten ve sevdiren değerli hocamız merhum İsmet AKBABA, başta Prof. Dr. Hidayet BUĞDAYCI, Prof. Dr. T. Hikmet KARAKOÇ, Prof. Dr. Mustafa CAVCAR ve okulumuzda eğitim vermiş ve vermekte olan tüm havacılık hocalarına saygılarımızı ve şükranlarımızı sunarız. Kitabı okuyup içerik düzeltmesinde büyük emeği olan Elif YILDIRIM’a da teşekkürü bir borç biliriz.
Bu kitabı, hazırlık sürecinde ve her zaman yanımızda olan ailelerimize ithaf ediyoruz.

Yazar
Do. Dr. Önder Altuntaş
Sayfa sayısı
118
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
content_copy