Savaş Yayınları Kabine Anayasa Hukuku Soru Bankası
Savaş Yayınları Kabine Anayasa Hukuku Soru Bankası

Savaş Yayınları Kabine Anayasa Hukuku Soru Bankası

İndirim Oranı : %30 İndirim
KDV Dahil : ₺315,00
İndirimli : ₺220,50
KDV Dahil : ₺220,50
Barkod : 9786258136005
Savaş Yayınları Kabine Anayasa Hukuku Soru Bankası

Açıklama:
 
Kabine
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine Göre
Anayasa Hukuku Soru Bankası
Törehan Özdemir
 
- Kaymakamlık - İdari Yargı Hâkimliği - Adli Yargı Hâkimliği - Sayıştay Denetçi Yardımcılığı - KPSS Alan Bilgisi - İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcılığı - Diğer Tüm Kurum Sınavları İçin
 
Son Anayasa Değişiklikleri ve 7393 Sayılı Milletvekili Seçimi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik
Yapılmasına Dair Kanununa Göre Hazırlanmıştır.
 
Savaş Yayınları 2022
 
ÖNSÖZ
Anayasa Hukuku, devlet organları arasındaki ilişkileri düzenlemenin ötesinde, temel hak ve hürriyetleri koruma yönü ile tarih boyunca her dönemde çokça tartışılan bir bilim dalı olagelmiştir. Temel hak ve özgürlüklerin korunması boyutundan ötürü bu bilim dalına sadece hukukçular tarafından değil, sosyal bilimlerde yer alan diğer disiplinlerce de her zaman ilgi gösterilmiştir. Dolayısıyla Anayasa Hukuku yalnızca hukukçuların ilgilendiği bir alan olmanın çok daha ötesindedir.
Bilindiği üzere 2017 yılında TBMM’de, temelde hükümet sisteminin değiştirilmesini amaçlayan, ancak başkaca bazı önemli değişiklikleri de içeren kapsamlı bir anayasa değişikliği hazırlanmış ve bu değişiklikler 16 Nisan 2017 günü yapılan halkoylaması ile kabul edilmiştir. Bu değişiklerden bir kısmı kabul tarihinde yürürlüğe girmiştir. Hükümet sistemine ilişkin değişikliklerin tümüyle yürürlüğe girmesi ise, 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan seçimle belirlenen Cumhurbaşkanının göreve başlaması ile mümkün olmuştur. Elinizdeki kitapta, Anayasa’da yapılan değişiklik ve diğer mevzuatta yapılan değişikliklere, kitabın yayıma hazırlandığı tarih itibariyle, en güncel şekilde yer verilmiştir. Sorular, öncelikle ÖSYM tarafından geçmiş yıllarda sorulan sorular esas alınarak hazırlanmıştır. Böylece sınavlara girecek adayların zaman kaybına uğraması söz konusu olmayacaktır. Hazırladığım sorular, ÖSYM tarafından sorulan soruların tipindedir. Böylece sınava hazırlanan arkadaşlar ÖSYM sorularına aşina olacaktır. Geleceğinizi şekillendirecek olan önemli bir sınava hazırlık sürecindesiniz. Bu süreçte sizlere büyük katkı sunacağına inandığım KABİNE Soru Bankası titiz ve özverili bir çalışma sonucunda ortaya çıkmıştır. KABİNE Soru Bankası’nda özellikle konular içerisinde bulunan tüm önemli ve sınavda karşılaşmanız kuvvetle muhtemel noktalar, sorular içinde ön plana çıkarılarak vurgulanmakta ve akılda kalması sağlanmaktadır. Sorular konu ya da kanun sıralaması ile değil, sınavda karşılaşacağınız üzere ÖSYM formatında her türlü konu ve mevzuat harmanlanmış biçimde oluşmakta ve konuları tam anlamıyla kavramanız için, bol miktarda özgün soru, güncel bir anlatım dili kullanılarak hazırlanmıştır.
Çalışmanın ve emeğin gücüne olan inancım gereği, bilginin en büyük güç olduğunun farkında olarak üretmeyi kendime bir borç bildim. Oldukça emek harcanan bu çalışmanın, kullanıcılara en iyi faydayı sağlayacağını ümit ediyorum. Eserin hazırlanmasında ve yayımlanmasında emeği geçen dizgi, düzenlemesini yapan Savaş Yayınevi çalışanlarına teşekkür ederim.
 
Yazar
Törehan Özdemir
Sayfa sayısı
556
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
content_copy